Окупанти викрали 30 мерів в Україні - Кличко

19:10, 30.12.2022
Окупанти викрали 30 мерів в Україні - Кличко

Рашисти вивозять у невідомому напрямку та убивають тих голів міст, які не бажають співпрацювати з окупантами

Мер Києва Києва і глава Асоціації міст України Віталій Кличко заявив, що російські окупанти викрали та вивезли 30 міських голів, з них місце перебування семи до цього часу невідоме.

 

Як інформує Україна молода, про це Кличко в інтерв'ю The Spiegel.

 

Зокрема, у Кличка запитали, чи був він ціллю російських диверсантів.

 

«Звичайно. Мери були цілями всюди. Росіяни намагалися заарештовувати мерів і різними методами примушувати їх до співпраці. По всій країні було викрадено понад 30 мерів, які залишилися у своїх громадах. Семеро з них вважаються зниклими безвісти»,— зазначив мер Києва.

 

Кличко також розкритикував дії влади. Він поскаржився, що уряд не дав чіткої відповіді місцевим чиновникам: покидати своє місто у разі потенційної окупації, чи ні.

 

«Ситуація була важка: якщо ти залишишся зі своєю громадою, ти зрадник...Ми кілька разів зверталися до уряду з проханням дати вказівки: залишитися чи евакуюватися? Але чіткої відповіді ми не отримали».

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники вдерлися на бронетехніці у місто атомників – Славутич на Чернігівщині, яке захищали лише сили самооборони зі стрілковою зброєю. Після цього окупанти зайняли лікарню та викрали мера Славутича Юрія Фомічова