Вночі 16 «Шахедів» атакували Україну, 7 – йшли на Київ

09:41, 30.12.2022
Вночі 16 «Шахедів» атакували Україну, 7 – йшли на Київ

Нічною атакою дронами-камікадзе України - російські військові нічого не досягли: всі "Шахеди" були знищені нашою ППО.

Повітряні сили Збройних сил України в ніч із 29 на 30 грудня знищили загалом 16 дронів-камікадзе, які атакували Україну з південно-східного та північного напрямків.

 

Як інформує УМ, про це 30 грудня повідомила пресслуюба Повітряних Сил ЗС України у Телеграм.

 

«У ніч із 29 на 30 грудня ворог атакував Україну безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed-131/136".

 

Загалом випущено 16 "Шахедів", які атакували Україну з південно-східного та північного напрямків. Для подолання системи протиповітряної оборони України ворог намагався використати русло Дніпра.

 

Усі 16 дронів-камікадзе знищено силами та засобами повітряних командувань "Схід" та "Центр", а також підрозділів ППО інших складових Сил оборони України», - сказано в повідомлені.

 

Повітряне командування "Схід" раніше повідомляло про 10 знищених дронів: цієї ночі авіація та зенітні ракетні підрозділи ПвК "Схід" у взаємодії з протиповітряною обороною Сухопутних військ знищили 9 БПЛА типу "Шахед" та 1 "Марлін" у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

 

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко повідомив 30 грудня у Телеграм, що 7 дронів-камікадзе йшли на Київ, 2 з них збили на підльоті до столиці, 5 – над Києвом.

 

«Внаслідок падіння обломоків – у Голосіївському районі пошкоджені вікна в житловому будинку та в одній нежитловій будівлі. Постраждалих немає», - написав, зокрема, мер столиці.

 

Дещо раніше Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що в ніч на 30 грудня у повітряному просторі Києва було зафіксовано 5 ворожих безпілотників і сили ППО їх збили.

 

А голова військової адміністрації Київської області Олексій Кулеба повідомив, що в області теж збили безпілотники, але кількість не назвав: ворог цілив по об’єктах інфраструктури, не влучив.

 

Як повідомляла УМ, Шмигаль про ракетний тероризм: росіяни хотіли позбавити світла на Новий рік.