США нададуть Україні системи управління вогнем IFATDS для комплексів HIMARS

19:45, 28.12.2022
США нададуть Україні системи управління вогнем  IFATDS для комплексів HIMARS

США закуплять для українських HIMARS додаткові системи управління вогнем

18 комплектів автоматизованої системи управління вогнем артилерії IFATDS, що призначені для ракетних комплексів HIMARS,  закуплять Сполучені Штати для України. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із контракту, розміщеного на порталі державних закупівель уряду США, та порталі «Мілітарний».

 

Комплекти International Field Artillery Tactical Data System, ймовірно, мають бути встановлені на 18 нових реактивних систем М142 HIMARS, які будуть виготовлені для України у рамках програми USAI.

 

Система IFATDS призначена для інтеграції та використання інформації із різних джерел для створення загальної оперативної картини вогневої підтримки.

 

 

Це мережа комп’ютерних робочих станцій, які обробляють інформацію та обмінюються нею. Дані передають від передового спостерігача до підрозділу, який надає вогневу підтримку.

 

 

Функції системи включають автоматичну обробку запитів на вогонь із використанням налаштованого управління, створення кількох тактичних рішень для вогню, децентралізоване прийняття рішень, моніторинг виконання місії та інше.

 

Як повідомляла УМ, США планує передати Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні бомби на «розумні».