москва відмовилася іти з окупованих територій, навіть у разі «миру» з Україною

14:45, 28.12.2022
москва відмовилася іти з окупованих територій, навіть у разі «миру» з Україною

Пєсков заявив, що росія віддавати захоплені українські території не збирається

Речник російського диктатора володимира путіна Дмитро Пєсков заявив, що будь-який «мир» з Україною має виходити з того, що російська армія не буде йти із захоплених територій і повертати контроль над ними Києву. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє РБК.

 

«Поки немає жодного "мирного плану" України, давайте почнемо з цього. Знову ж таки не може існувати ніякий "мирний план" України, який не враховує сьогоднішніх реалій з російської території, з входженням до складу Росії нових регіонів – чотирьох (Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей на додачу до анексованого Криму – ред.)»,— заявив Пєсков.

 

За словами речника Путіна, жоден план, який не враховує ці "реалії", створені Росією, не може претендувати на те, щоб бути ухваленим.

 

Як відомо, російський диктатор Володимир Путін вдає, що хоче переговорів щодо миру з Україною, але українська влада нібито відмовляється від них. Він готовий продовжувати війну, доки Киів не змінить позицію.

 

У США вважають, що Росія може використовувати дипломатичні переговори про припинення війни в Україні як трюк для поліпшення своєї тактичної позиції на полі бою.

 

У Великій Британії також констатували, що Путін може ву переговорів для поповнення запасівсвоїх військ перед початком нового наступу.

 

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) переконані, що російський президент не зацікавлений у переговорах з Україною, які могли б призвести до стійкого миру, а замилює очі західним лідерам, намагається погіршити відносини Києва і західних партнерів, хоче дати можливість своїм військам відновитися.

 

Президент України Володимир Зеленський та його команда заявляють, що передумовою для мирних переговорів із Москвою є виведення військ рф із Украіни, , а війна закінчиться тоді, коли Україна деокупує всі свої території, включно з Донбасом та Кримом.

 

Як повідомляла УМ, глава кремля володимир путін назвав нову ціль війни — росія була змушена «стати на захист людей», які проживають в Україні, після так званого "державного перевороту" у 2014 році, - знову маніпулятивно заявив 

 

За його словами, дії геополітичних опонентів в особі країн Заходу спрямовані на розтягування "історичної Росії".