До Мелітополя та Бердянська окупанти перекидають живу силу

18:16, 26.12.2022
До Мелітополя та Бердянська окупанти перекидають живу силу

Ворог постійно намагається перевірити оборону ЗСУ на міцність і відходить з втратами. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Живу силу перекидають російські окупаційні війська до міст Бердянськ та Мелітополь.

 

Водночас значного посилення ворога на Запорізькому напрямку поки що не спостерігається.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Євгеній Єрін в ефірі телемарафону «Єдині новини» в понеділок.

 

Зокрема, відповідаючи на питання ведучих щодо збільшення ворожих військ у Бердянську та Мелітополі для подальшого наступу на Запоріжжя, пан Єрін сказав:

 

«В цих містах у нас іде постійний рух сил противника. Так, останнім часом спостерігалась певне прибуття підрозділів, але разом з тим, деякі підрозділи виводяться, деякі заводяться.

 

Значного посилення на Запорізькому напрямку поки що не спостерігалось в цілому, але на певних ділянках ворог збирає сили, які можна розцінювати як потенційно наступальні. Але разом з тим, поки що конкретного напрямку чи ділянки ворог не обрав. Він час від часу змінює позиції, тому що це — демонстраційні сили чи просто підготовка до наступу, поки що важко сказати».

 

Він також критично оцінив можливості росіян в найближчій перспективі спробувати наступ на Запоріжжя із наміром окупувати обласний центр.

 

«Поки що на даний момент таких намірів і можливостей противника не спостерігається. Разом з тим, ідуть регулярно дії невеличких підрозділів, диверсійно-розвідувальних груп, які час від часу намагаються перевірити нашу оборону на міцність. Але разом з тим, всі ці спроби локалізуються, противник з втратами відходить або знищується», - сказав речник сил оборони Таврійського напрямку.

 

Як повідомляла «УМ», у тимчасово окупованому Мелітополі пам’ятник Леніну невідомі облили червоною фарбою.