Зеленський подякував Ріші Сунаку за зворушливе різдвяне відео про Україну

14:30, 24.12.2022
Зеленський подякував Ріші Сунаку за зворушливе різдвяне відео про Україну

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак привітав українців з Різдвом

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак опублікував зворушливе різдвяне відео на підтримку України.

 

Як інформує Україна молода, відео опубліковано в офіційному Twitter-акаунті політика.

 

«Цього Різдва ми з вами, Україно», – зазначив Сунак.

 

Ролик побудовано на контрасті. Паралельно продемонстровані кадри підготовки до Різдва у мирній Британії, де панує святкова атмосфера, та в Україні, яка вже десять місяців перебуває в стані повномасштабної війни.

 

Головними героїнями сюжету є дві дівчинки – українка та британка. На початку відео британська дівчинка слухає новини про війну в Україні, а згодом йде до магазину з дорослим та обирає різдвяний подарунок. Вона відправляє його своїй українській ровесниці.

 

 

Паралельно показано, що в Україні лунають повітряні тривоги, немає святкових вогнів, а магазини зачиняються на тлі війни. Коли маленька українка приходить додому, гасне світло, а з ним і вогні на ялинці. За вікном лунає повітряна тривога.

 

У цей момент дівчинка знаходить під ялинкою подарунок від британки: у коробці світиться ялинкова гірлянда на батарейках. Цей сюрприз викликав усмішку радості в дитини.

 

На публікацію Ріші Сунака відреагував президент України Володимир Зеленський. Він подякував йому та всьому народу Великої Британії за підтримку.

 

«Ми відчуваємо вашу підтримку. Ми відчуваємо світло і тепло ваших сердець. Світло завжди бере гору над темрявою. Так разом ми переможемо зло і відновимо мир в Україні, Європі та світі. З Різдвом, друзі!»– наголосив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Ріші Сунак доручив провести аудит перебігу повномасштабної війни в Україні та впливу наданої Лондоном військової допомоги.

 

Згодом прем’єр Великої Британії запевнив, що аудит не означає зменшення підтримки Києва..