Україна припинила повітряне сполучення з білоруссю

18:31, 23.12.2022
Україна припинила повітряне сполучення з білоруссю

Повітряні судна до Білорусі з України більше не літатимуть

На засіданні Кабміну було ухвалено рішення про розірвання деяких угод, що діяли між Україною та Білоруссю. Так, уряд вирішив припинити дію угоди з урядом Білорусі про повітряне сполучення. 

 

Як інформує Україна молода, про це представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram-каналі.

 

«Припинено дію Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про повітряне сполучення, вчиненої в м. Мінську 17.07.1995»,- написав він.

 

Як відомо, Кабмін заборонив з 29 травня 2021 року використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в Білорусі.

 

Україна припинила авіасполучення з Білоруссюз 26 травня 2021 року. Таке рішення будо прийнято після того, як 23 травня 2021 року білоруські диспетчери повідомили про мінування літака авіакомпанії Ryanair, який прямував з Афін (Греція) до Вільнюса (Литва), щоб домогтися вимушеної посадки в Мінську. Після посадки в Білорусі правоохоронці затримали засновника опозиційного каналу NEXTA в Telegram Романа Протасевича і його дівчину.

 

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн тоді заявила, що примушувати до посадки в Мінську рейс "Афіни - Вільнюс" було категорично неприйнятно, а будь-які порушення правил міжнародного транспортного сполучення повинні мати наслідки.

 

Кабмін також пропонує Верховній Раді зупинити дію Угоди про співробітництво в галузітрудової міграції з рф та Білоруссю.

 

Як повідомляла УМ, у Білорусі обмежили доступ до прикордонних районів з Україною.