Година з Україною: Джонсон візьме участь в акції підтримки

16:09, 21.12.2022
Година з Україною: Джонсон візьме участь в акції підтримки

Світ вимкнеться на годину від світла, підтримуючи Украіну,яка через російські обстріли потерпає від темряви

Акції, під час яких вимкнуть на годину світло у знак підтримки й солідарності з Україною, пройдуть у низці країн. Експремєр - міністр Борис Джонсон візьме участь в акції у Великобританії.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твітері.

 

«Варварське та незаконне вторгнення росії в Україну призвело до того, що мільйони українців втратили електроенергію, воду та життєво необхідні речі. Я підтримую «Година з Україною» сьогодні о 20:00 на знак солідарності з ними. Перемоги Україні!» - написав Джонсон.

 

До акції також приєднається Рада Європи.

 

«Унаслідок агресії росії мільйони українців зараз живуть без світла, опалення та води. Сьогодні о 20:00, у найтемніший день у році, будівля Ради Європи потемніє на знак солідарності з вами», - зазначили в євроінституції.

 

За даними Delfi, в акції «Година з Україною» у Литві візьмуть участь Вільнюський, Каунаський, Вілкавішський та інші муніципалітети.

 

«На знак солідарності з Україною Вільнюс візьме участь у цій акції і на годину вимкне всі різдвяні декорації: і вогні на головній ялинці, і освітлення вулиць та мостів», – сказав мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс.

 

Як відомо, у містах Польщі 21 грудня з 20-ї години (за місцевим часом) планують на годинувимкнути святкове освітлення на знак солідарності з Україною в рамках всесвітньої акції Lights for Ukraine (Світло для України).

 

Водночас влада Кракова на знак солідарності з Україною вирішила упродовж 12-ти днів на одну хвилину вимикати світло у найбільш знакових туристичних місцях центру міста. Зокрема, планується вимикати світло о 19-й годині на одну хвилину з 21 грудня по 1 січня.

 

Як повідомляла УМ, у Німеччині Посольство України вирішило вимкнути вечірнє освітлення будівлі. Так країна виявляє свою солідарність з Україною, яка частково залишилася без освітлення через російські обстріли.