СБУ проводить контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) на Сумщині, фото

12:04, 21.12.2022
СБУ проводить контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) на Сумщині, фото

Співробітники СБУ "завітали" до Софронієво-Молченського чоловічого монастиря Різдва Богородиці (УПЦ МП), що на Сумщині. (Фото: Фейсбук Управління СБ України в Сумській області)

Безпекові заходи співробітники СБУ проводять, зокрема, в Софронієво-Молченському  чоловічому монастирі Різдва Богородиці (УПЦ МП).

 

Як інформує УМ, про це 21 грудня повідомила пресслужба Управління СБ України в Сумській області у Фейсбуці.

 

«Заходи проводяться спільно з іншими правоохоронними структурами у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.

 

 

Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які, можливо, причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, та предметів, заборонених до обігу.

 

 

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

 

«У своїй діяльності СБУ діє виключно в межах Конституції України та діючого законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду», - додали в повідомлені.

 

 

Як повідомляла УМ, в дев’яти областях СБУ проводить безпекові заходи на об’єктах УПЦ (МП).