На південь білорусі перекидають техніку і війська рф

17:30, 20.12.2022
На південь білорусі перекидають техніку і війська рф

росія на території Білорусі перекидає ближче до кордону з Україною танки, вантажівки та мобілізовані війська

У Білорусі росія знову стягує техніку і мобілізованих російських окупантів до кордону з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Беларускі Гаюн у Телеграм-каналі.

 

Повідомляється, що упродовж 20 грудня фіксують перевезення танків, вантажівок і особового складу ЗС РФ із білоруських полігонів у північній і центральній частинах країни, де вони дислокувалися, на Південь - ближче до кордону з Україною.

 

Білоруське видання «БелСат» опублікувало відео, як один із ешелонів, помічених біля Драгичина, рухається в бік Іваново.

 

Йдеться про 6 критих вагонів, 2 вагони для людей, цистерни, "Урали" та бензовози.

 

Як повідомляла УМ, 19 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і незмінний понад 20 років лідер Росії Володимир Путін зустрілися у Мінську (Білорусь). Два повітряних судна рф злетіли з Москви та Санкт-Петербурга, щоб відволікти увагу від літака, на якому перебував президент країни-агресорки Володимир путін, борт якого  увійшов у повітряний простір Білорусі.

 

Російський і білоруський диктатори, за словами Путіна, обговорили спільне виробництво нової військової техніки, подальші військові навчання та підготовку білоруських військових льотчиків. 

 

Лукашенко похвалився, що в Білорусі на бойове чергування поставили зенітний ракетний комплекс С-400 і ракетний комплекс «Іскандер». 

 

Украінська влада вважає, що російський диктатор Володимир Путін намагався у Мінську 19 грудня схилити білоруського диктатора Олександра Лукашенка направити білоруські війська на війну проти України.