Кулеба про зустріч путіна і лукашенка: «черговий танок без критичних рішень»

14:27, 20.12.2022
Кулеба про зустріч путіна і лукашенка: «черговий танок без критичних рішень»

Путін намагається натиснути на Лукашенка, аби той вступив у війну з Україною, однак під час зустрічі критичні рішенні не були ухвалені — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що які б критичні рішення не були ухвалені очільниками білорусі і росії володимиром путіним і Олександром  лукашенком, Україна до цього готова.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на онлайн-брифінгу у вівторок.

 

«Зустріч путіна і лукашенка - це черговий танок у їхньому виконанні. За тією інформацією, якою ми володіємо наразі, на цій зустрічі не були ухвалені якісь критичні рішення», - сказав Кулеба.

 

Він зазначив, що путін продовжує схиляти лукашенка до максимального сприяння діяльності російських збройних сил.

 

Глава української дипломатії також констатував, що наразі, по суті, можна говорити, що низка об’єктів і певна частина військової інфраструктури білорусі перебувають під контролем рф, а білоруські військові фактично усунуті від впливу на ці процеси.

 

«Але нічого драматичного принаймні з того, що нам відомо наразі, на цій зустрічі не відбулося. Наскільки нам відомо, незабаром планується ще одна зустріч путіна і лукашенка. Що б не відбувалося, ми вже навчені, ми вже биті і маємо життєвий досвід, тому ми готові до будь-яких сценаріїв. Про що б вони між собою не домовлялися, Україна до цього готова», - запевнив очільник МЗС.

 

Як відомо, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко і президент рф володимир путін провели у понеділок, 19 січня, перемовини у мінську.

 

Як повідомляла УМ, участь білорусі у війні росії проти України залишається малоймовірною.Путіну не вдалося виламати Лукашенка вступити у війну.