Канада розпочала процес арешту й конфіскації активів Абрамовича

19:47, 19.12.2022
Канада розпочала процес арешту й конфіскації активів Абрамовича

Оттава направить конфісковані активи Абрамовича на відбудову зруйнованої війною України

Уряд Канади намірений конфіскувати арештовані активи російського олігарха Романа Абрамовича на 26 млн доларів та направити їх на допомогу у відновленні України.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві МЗС Канади.

 

Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі оголосила, що Оттава буде домагатися конфіскації 26 мільйонів доларів у компанії Granite Capital Holdings Ltd, що належить Роману Абрамовичу. Тепер Джолі має подати до суду заяву про конфіскацію активів на користь країни.

 

«У разі конфіскації, отримані кошти зможуть бути використані для відновлення України та компенсації жертвам незаконного та невиправданого вторгнення путінського режиму»,- йдеться у заяві.

 

«Канада є першою країною G7, яка запровадила такі заходи, демонструючи свою рішучу прихильність Україні, її відбудові та притягненню до відповідальності тих, хто наживався на режимі президента Путіна та підтримував його»,- додали в МЗС

 

Закон, що дозволяє цю конфіскацію, був прийнятий у червні, але раніше Жолі заявляла, що його виконання було складним через брак ресурсів поліції для виявлення та вилучення активів, що підпадають під дію санкцій.

 

У жовтні уряд оголосив про виділення 76 мільйонів канадських доларів (55,6 мільйона доларів США) на фінансування нового спеціального бюро у відомстві Жолі для забезпечення дотримання санкцій та додаткової підтримки поліції.

 

Як повідомляла УМ, фінська влада конфіскувала три приватних літаки, що належать росіянам. Управління зі стягнення боргів Фінляндії має підозру, що вони належать або використовуються особами, які перебувають під санкціям