Україна отримає від Британії боєприпасів на 300 млн доларів

14:17, 19.12.2022
Україна отримає від Британії боєприпасів на 300 млн доларів

Британія надасть велику військову допомогу на потреби ЗСУ

Великобританія анонсувала новий великий пакет військової підтримки для України, яку вона надасть наступного року. Йдеться про сотні тисяч артилерійських боєприпасів. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті британського уряду.

 

Боєприпаси постачатимуть за контрактом на £250 млн ($304,7 млн). Така допомога повинна забезпечити постійний потік критично важливих снарядів для українських військ.

 

Під час візиту прем´єр- міністра Великобританії у Ригу, де наразі відбувається зустріч з прем‘єрами країн Північної Європи та Нідерландів у форматі «Об’єднані експедиційні сили», Ріші Сунак закликав союзників збільшити рівень підтримки Україні, а також обговорить нагальні потреби ЗСУ, зокрема постачання систем протиповітряної оборони. 

 

«Паралельно з його закликом, Британія оголосить про майбутню поставку сотень тисяч боєприпасів для артилерії у наступному році за контрактом на 250 млн фунтів стерлінгів, що забезпечить постійне надходження в Україну вкрай важливих артилерійських боєприпасів протягом 2023 року»,- зазначають у комюніке. 

 

Ріші Сунак особисто повідомив президента України Володимира Зеленського, який дистанційно виступить перед прем’єрами, про цю нову підтримку минулого тижня. Після їхньої розмови повідомляли, що Сунак тоді пообіцяв Україні і нові засоби протиповітряної оборони. 

 

Також зазначають, що з лютого Україна отримала від Сполученого Королівства понад 100 тисяч боєприпасів, на додачу до іншого.

 

Як відомо, Британія вже постачила понад 100 тисяч одиниць боєприпасів, реактивні системи залпового вогню, ракети Brimstone2, та багато іншого. А 13 грудня оголосила про новий пакет допомоги, до якого увійдуть 125 зенітних установок, десятки радарів і засоби електронної боротьби з дронами.

 

Як повідомляла УМ, прем´єр- міністр Британії Ріші Сунак вимагає провести аудит, як британська зброя допомагає Україні.