Білоруська дилема: Наєв вважає, що путін їде втягувати Лукашенка у війну

13:53, 18.12.2022
Білоруська дилема: Наєв вважає, що путін їде втягувати Лукашенка у війну

У ході зустрічі будуть відпрацьовуватися питання подальшої агресії проти України та більш широкого залучення збройних сил республіки білорусь до операції проти України

Сергій Наєв, командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант вважає, що в ході візиту президента РФ Володимира Путіна до Білорусі йтиметься про більш широке залучення збройних сил Білорусі до війни проти України, зокрема на суходолі.

 

Як інформує УМ, про це 18 грудня повідомили в Командуванні об’єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці.

 

«Нещодавно очільник Кремля провів службову нараду з керівництвом збройних сил РФ, в ході якої, як він особисто розглядав пропозиції військового командування на найближчі та середньострокові перспективи.

 

Відразу після цього він спланував зустріч з керівництвом республіки Білорусь, яка відбудеться незабаром.

 

На наш погляд, в ході цієї зустрічі будуть відпрацьовуватися питання подальшої агресії проти України та більш широкого залучення збройних сил республіки Білорусь до операції проти України, зокрема, на нашу думку, і на суходолі», - заявив Наєв.

 

Нагадаємо, що 16 грудня президент країни-агресора Володимир Путні зібрав Радбез, на якому запропонував оговорити "взаємодію" з сусідніми країнами. Також Путін 16 грудня зустрічався з військовим командуванням і обговорював війну РФ проти України.

 

19 грудня Путін планує відвідати Мінськ з широкою урядовою делегацією. Планується спершу зустріч за участі усіх міністрів, після того зустріч Лукашенка й Путіна сам на сам, а далі пресконференція.

 

Повідомляється, що сторони будуть обговорювати "процес реалізації ухвалених раніше союзних програм", зокрема торгово-економічну співпрацю і спільні проєкти "з акцентом на імпортозаміщення", співпрацю в енергетичній сфері та безпекові питання.

 

Міністри оборони Білорусі та Росії Віктор Хренін і Сергій Шойгу візьмуть участь у переговорах Лукашенка і Путіна 19 грудня. 17 грудня Шойгу проінспектував угруповання військ окупантів у зоні проведення так званої "спецоперації", як у Росії називають війну в Україні.

 

Як повідомляла УМ, візит путіна до Мінська: чи витримає Лукашенко тиск Кремля.