Вісім областей обстріляли війська рф минулої доби – ОВА

11:24, 18.12.2022
Вісім областей обстріляли війська рф минулої доби – ОВА

Рашисти гатили минулої доби з різних видів озброєння по восьми українським областям.

Російська армія обстріляла з різних видів озброєння вісім областей України за минулу добу.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 18 грудня.

 

На Сумщині вчора протягом дня ворог обстріляв прикордоння: усього було 20 прильотів по Зноб-Новгородській, Середино-Будській та Шалигинській громадах. Обійшлося без постраждалих і руйнувань.

 

У Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Червоне, Малинівка, Новоданилівка, Темирівка, Степове, Кам'янське, Малі Щербаки, Залізничне, Дорожнянка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Новомиколаївка, Білогір'я, Ольгівське, Преображенка, Плавні. Надійшло 10 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів.

 

На Дніпропетровщині вороги поцілили по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. У Нікополі постраждав 59-річний чоловік, надана медична допомога. У місті пошкоджені п'ять приватних будинків, кілька господарських споруд та гімназія. У Марганецькій та Червоногригорівській громадах - без постраждалих.

 

У Харківській області окупанти завдавали артилерійських ударів по прикордонних районах, без постраждалих. У Чугуївському районі підірвався на міні 32-річний працівник ДСНС, у тяжкому стані госпіталізований до лікарні.

 

На Луганщині ситуація напружена: росіяни атакували в районах Стельмахівки і Серебрянського лісництва. На Куп’янському напрямку вогневого ураження від російських загарбників зазнали райони Невського, Новоселівського і Стельмахівки. На Лиманському напрямку ворог обстріляв Макіївку, Площанку, Діброву і Червонопопівку.

 

У Донецькій області впродовж доби тривали активні бойові дії поблизу Бахмута й Авдіївки, постійні обстріли об'єктів критичної інфраструктури Курахівської громади. За минулу добу на Донеччині одна людина загинула, ще одну поранено. Ситуація в області залишається складною, проте поступово відновлюється електропостачання та зв'язок.

 

На Миколаївщині минулої доби ворог завдавав ударів з РСЗВ по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

 

У Херсонській області ворог продовжує обстрілювати населені пункти області вздовж правого берега Дніпра. За інформацією ГШ ЗСУ, вогневого впливу, зокрема, зазнали райони населених пунктів Козацьке, Тягинка, Микільське, Дніпровське, Республіканець, Новокаїри, Чарівне, Ольгівка та Херсон.

 

Минулої доби російські загарбники завдали ударів з РСЗВ та артилерії по Корабельному району Херсона. 36-річний чоловік, що перебував у автівці, загинув на місці. 70-річну жінку з пораненням доправили до лікарні. Також окупанти з міномета обстріляли передмістя Херсона, село Степанівку. Снаряди влучили у штаб гуманітарної допомоги. Одна жінка померла від отриманих поранень, ще двоє людей у лікарні. Ворожий удар пошкодив будівлю школи, лікарні та церкви. Крім того, російська армія завдала удару по Херсонському геріатричному центру, що у Степанівці. У будівлі центру зруйновані ворота, вибиті вікна та двері, є пошкодження даху і ґанку. Загиблих чи поранених немає.

 

Загалом у Херсонській області минулої доби через ворожі обстріли три людини загинули, шестеро поранені. Продовжується робота, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Тривають роботи з розчищення доріг. Вибухотехніки Нацполіції обстежили вісім гектарів територій, вилучили 377 вибухонебезпечних предметів. Піротехніки ДСНС обстежили 10 гектарів територій, вилучили та знешкодили 169 вибухонебезпечних предметів.

 

Ніч відносно спокійно, без обстрілів минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Кіровоградській, Хмельницькій, Одеській, Чернівецькій, Львівській, Тернопільській областях, на Полтавщині, Миколаївщині, Вінниччині, Житомирщині, Чернігівщині, Київщині, Черкащині.

 

Нагадаємо, що 16 грудня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. Всього ворог випустив 98 ракет та здійснив понад 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. У регіонах триває відновлення інфраструктури.

 

Як повідомляла УМ, сергій шойгу, міністр оборони рф, проінспектував угруповання військ окупантів у зоні проведення так званої "спецоперації", як у росії називають війну в Україні.