Фонд U-Hero та його головний спонсор Никита Ізмайлов отримали подяку від ТрО за лазерні тири

14:15, 16.12.2022
Фонд U-Hero та його головний спонсор Никита Ізмайлов отримали подяку від ТрО за лазерні тири

В інтерактивних мультимедійних платформах бійці можуть тренувати навички володіння різноманітною зброєю. (Фото: u-hero.org)

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра подякував фонду U-Hero, одним з головних спонсорів якого є Никита Ізмайлов, за підтримку ТрО мультимедійними лазерними тирами для навчання військових.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сайті фонду.

 

 «Щиро дякуємо за безцінний внесок у захист незалежності України. Спільно наближаємо перемогу!» – говориться в тексті подяки за підписом Командувача сил ТрО ЗСУ генерал-майора Ігоря Танцюри.

 

Про отримання почесної відзнаки повідомила одна із засновниць U-Hero, інвестиційний директор Фонду N1 Никити Ізмайлова Ірина Бараненко.

 

 

За її словами, з початку війни U-Hero вдалося залучити понад 700 тисяч доларів на потреби ЗСУ. Але одним з головних та найкорисніших елементів діяльності фонду пані Ірина вважає встановлення мультимедійних платформ для навчання бійців ТрО, які вже успішно працюють у кількох містах України.

 

«Такі мультимедійні платформи або, як їх називають, лазерні тири – є важливим компонентом підготовки бійців ТрО, який неможливо переоцінити. Адже тренування бійців у таких тирах дозволяє в умовах, максимально наближених до реальних, відпрацьовувати навички наших захисників. Це важливо ще й тому, що більшість бійців територіальної оборони в минулому не мали військового досвіду. Ми вважаємо, що тренування в цих тирах дозволить зберегти багато життів і значно підвищити ефективність наших захисників на передовій», - зазначила Ірина Бараненко.

 

Інвестиційний директор Фонду N1 підкреслила ще кілька важливих переваг мультимедійних платформ – їхню безпечність у порівнянні зі справжніми полігонами та відносно невелику вартість при встановленні, що дозволяє зекономити мільйони бюджетних коштів. Адже лазерні тири повноцінно замінюють справжні полігони, при цьому тренування у них абсолютно безпечне для бійців. Крім того, встановлення одного тиру коштує 15 тисяч доларів, тоді як для навчання 1200 гранатометників, які перебувають у складі загонів територіальної оборони, потрібно понад 32 млн євро.

 

«Наявність лазерних тирів відкриває можливість безпечно і майже безкоштовно, без жодних операційних витрат навчати бійців. Отже, цим проектом ми рятуємо сотні життів, економлячи мільйони для українського бюджету», - підсумувала Ірина Бараненко.

 

На сьогоднішній день мультимедійні платформи встановлені у Києві, Дніпрі, Львові, Харкові, Полтаві та Білій Церкві. Найближчим часом такі лазерні тири з’являться в Одесі.

 

Бійці, які пройшли тренування на цих платформах, не приховують захоплення. За словами головного сержанта 114-ї бригади тероборони Київщини Владислава Бондаренка, завдяки імерсивним симуляторам зброї йому вдалося швидко навчити бійців стріляти з автоматів та протитанкових гранатометів. Примітно, що 9 з 10 його вихованців не мали жодного військового досвіду і навіть не тримали зброї у руках.

 

Один з найбільших спонсорів U-Hero Никита Ізмайлов стверджує, що йому цей проект припав до душі із самого початку. Адже, на його думку, подібні платформи – саме те, що потрібно не лише для забезпечення поточних потреб ЗСУ та тероборони, але й матиме тривалий ефект, спрямований на підвищення обороноздатності держави.

 

Зауважимо, Никита Ізмайлов – засновник інвестиційного Фонду N1, до якого входять необанк sportbank, платіжна система Asquad та сервіс з технологією Tap2Phone  TRANSENIX. Крім того, Никита Ізмайлов є акціонером беттінгової компанії «Parimatch».

 

Як повідомляла «УМ», 44-річний полтавець Геннадій Левченко доправляє «гуманітарку» на схід України.