Генерал Шимчик постраждав від вибуху в Головному управлінні поліції Польщі

18:15, 15.12.2022
Генерал Шимчик постраждав від вибуху в Головному управлінні поліції Польщі

У Польщі вибухнув подарунок одного з керівників українських спецслужб

У Польщі в приміщенні Головного управління національної поліції Варшави здетонував один з «подарунків», що отримав голова органу під час робочого візиту в Україну двома днями раніше. У наслідок вибуху генерала Ярослава Шимчика було госпіталізовано. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ країни.

 

Вибух стався напередодні, проте міністерство виступило з офіційною заявою щодо цього лише сьогодні.

 

Внаслідок вибуху в Головному управлінні поліції обвалилася стеля в одній з кімнат на першому поверсі. Були пошкоджені також приміщення вище на другому поверсі,  де розташований кабінет генерала Шимчика. 

 

Міністерство внутрішніх справ підтвердило, що генерал Шимчик був доставлений до лікарні після вибуху. Він отримав легкі поранення і перебуває на обстеженні. 

 

Цивільний працівник управління поліції також отримав легкі поранення, його не госпіталізували.

 

«Вибухнув один з подарунків, який отримав комендант під час свого робочого візиту в Україну»,—повідомили у пресслужбі міністерства.

 

За повідомленням міністерства внутрішніх справ, під час візиту в Україну генерал Шимчик зустрівся з керівництвом поліції та служби з надзвичайних ситуацій України.

 

«Подарунок був зроблений від одного з керівників українських служб»,—повідомили у пресслужбі. 

 

Польща звернулася до України з проханням надати пояснення. Деталей про те, який саме «подарунок» здетонував, не повідомляють.

 

Втім, польська Gazeta Wyborcza  з посиланням на власні інформовані джерела повідомляє, що вибухнув гранатомет, із яким "бавилися офіцери".

 

Дивні вибухи та посилки в європейських установах:

 

30 листопада в посольстві України в Іспанії  в руках коменданта вибухнув конверт, в результаті його госпіталізували з незначними пораненнями. Решта співробітників установи не постраждали.

 

Пізніше подібний пакет отримала  у Сарагосі компанія-виробник реактивних систем залпового вогню C-90, які Іспанія відправляє Україні.

 

Як повідомляла УМ, українські  посольства та консульства продовжують отримувати погрози. Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин.

 

Ще три підозрілих конверти, адресованих українським дипломатам вилучила на пошті поліція Іспанії. Загальна кількість погроз дипустановам України за кордоном таким чином досягла 21 випадку.

 

У свою чергу глава МЗС Дмитро Кулеба закликав ворогів України розслабитися  і не витрачати час на відправку пакетів з вибухівкою і закривавлених конвертів з очима тварин в українські посольства і консульства, тому що це українців не злякає.