Лукашенко вирішив перевірити бойову готовність своєї кількатисячної армії

11:57, 13.12.2022
Лукашенко вирішив перевірити бойову готовність своєї кількатисячної армії

"Бацько" нервує - армія невелика й кидати її на смерть в Україну через забаганку путіна, вочевидь, не дуже й хоче.

Білорусь почала раптову перевірку бойової готовності армії за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

 

Як інформує УМ, про це 13 грудня повідомило Міноборони Білорусі у Телеграм.

 

«За дорученням Президента Республіки Білорусь - Головнокомандувача Збройних Сил Республіки Білорусь під керівництвом Державного секретаріату Ради Безпеки розпочато раптову перевірку бойової готовності.

 

Заходи матимуть комплексний характер, військам належить у найкоротші терміни висунутися в призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону і оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина.

 

У цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу, тимчасове обмеження руху громадян (транспорту) окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості», - сказано в повідомлені.

 

У свою чергу 13 грудня  моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Телеграм підкреслює, що річки Німан і Березина знаходяться поблизу кордону з Україною.

 

Вони також опублікували мапу із приблизним розташуванням річок на території Білорусі та позначили полігони, які розташовані поблизу цих річок.

 

Також проєкт повідомляє, що подібні перевірки вже проводились 4 травня та 11 жовтня 2022 року.

 

Нагадаємо, що наприкінці листопада воєнна розвідка Міноборони не фіксувала на території Білорусі створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

 

На початку грудня командувач Об’єднаних сил Збройних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв запевнив, що захисники готуються до адекватного реагування на тлі накопичення військ у Білорусі.

 

12 грудня в Держприкордонслужбі повідомили, що спільні російсько-білоруські навчання відбуваються на полігонах Республіки Білорусь не поблизу кордону з Україною.

 

Як повідомляла УМ, в білорусі хочуть карати на горло чиновників за держзраду.