«Солідарність з українським народом»: в Парижі розпочалася Міжнародна конференція

11:26, 13.12.2022
«Солідарність з українським народом»: в Парижі розпочалася Міжнародна конференція

У Парижі проходить Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом».

Міжнародна конференція «Солідарність з українським народом» розпочалася в Парижі. Вона організована спільно Францією та Україною.

 

Як інформує УМ, конференцію промовою відкрив президент Франції Еммануель Макрон.

 

У режимі відеоконференції запланований виступ Президента України Володимира Зеленського.

 

У роботі конференції бере участь українська урядова делегація на чолі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, який теж виступить перед учасниками зібрання.

 

Також у заході, який проходить у Міністерстві Європи та закордонних справ Франції, на рівні керівників держав, урядів та міністрів беруть участь представники 48 країн та 26 міжнародних організацій, включаючи фінансові, серед яких ОБСЄ, Рада Європи, Світовий банк, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк.

 

Заплановані виступи першої леді України Олени Зеленської та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

 

У режимі відеоконференції до учасників заходу звернеться генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

 

Мета конференції – об’єднати партнерів, донорів, багатосторонні інституції та неурядові організації, щоб надати українському народу невідкладну підтримку з настанням зими.

 

Захід проходитиме у режимі пленарного засідання, після завершення якого відбудеться спільна пресконференція Шмигаля та міністра Європи і закордонних справ Франції Катрін Колонни.

 

Дещо раніше Колонна заявляла, що мета міжнародної конференції на підтримку України 13 грудня в Парижі – допомогти населенню протриматися цієї зими.

 

Станом на 12 грудня в енергосистемі України зберігається дефіцит потужності: через завдані росіянами руйнування наразі не можна повною мірою використовувати генерацію теплових електростанцій.

 

Починаючи з 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів.

 

Як повідомляла УМ, на спільному онлайн-засіданні лідери країн «Великої сімки» – Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Японії, Канади і США – вкотре засудили війну РФ проти України і пообіцяли притягнути всіх винних до відповідальності.