Заступника голови Федерації профспілок підозрюють у незаконному відчуженні майна – ДБР

10:58, 13.12.2022
Заступника голови Федерації профспілок підозрюють у незаконному відчуженні майна – ДБР

Під час слідчих дій ДБР у приміщені Федерації профспілок. (Фото: сайт ДБР)

Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. За даними слідства, він брав безпосередню участь у незаконному відчуженні майна на понад 138 мільйонів гривень.

 

Як інформує УМ, про це 13 грудня повідомили на сайті ДБР.

 

«Спільно зі співробітниками СБУ задокументовано, що заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення щодо незаконного відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової оцінково - будівельної експертизи, загальна вартість приміщення становила 138 млн 308 тис. грн. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

 

Суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 124 млн. грн., а також відсторонив його від посади заступника Голови Федерації профспілок України строком на 2 місяці.

 

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

 

Нагадаємо, що раніше ДБР повідомило про підозру чотирьом колишнім київським чиновникам у справі про незаконну передачу майна профспілкам. У межах розслідування кримінального провадження щодо незаконного відчуження майна до АРМА передано понад 440 об’єктів, що знаходились в користуванні профспілок.

 

Як повідомляла УМ, на Харківщині в Куп’янському районі працівники ДБР у взаємодії з Харківською обласною прокуратурою виявили схованку з важливими документами, які окупанти не встигли знищити під час відступу.