Питання Криму може затягнути війну в Україні на десятиліття - The Washington Post

13:20, 11.12.2022
Питання Криму може затягнути війну в Україні на десятиліття - The Washington Post

Ні Україна, ні росія не збираються поступатися півостровом, тому війна може тривати роки

Спроба України деокупувати Крим може підштовхнути президента - диктатора путіна до використання ядерної зброї. Водночас невирішення питання півострова може призвести до десятилітнього конфлікту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Washington Post.

 

Деякі західні чиновники сподіваються, що угода про передачу Криму росії може стати основою для дипломатичного завершення війни.

 

Українці відкидають цю ідею як небезпечно наївну, в той час, як росіяни заявляють, що вони не погодяться на те, що вже належить їм.

 

WP вважає, що відмова будь-якої сторони відступити загрожує перетворити війну на десятиліття конфлікту, як у секторі Гази чи Нагорному Карабаху.

У виданні зазначили, що надія України на повернення Криму довгий час здавалася надуманою фантазією. Проте нещодавні перемоги Києва на полі бою і помилки кремля несподівано зробили її правдоподібною – можливо, навіть небезпечною.

 

Захід звичайно підтримує Україну, але має побоювання, що будь-яке "українське військове вторгнення в Крим" може підштовхнути путіна до радикальних дій, тобто до використання ядерної бомби.

 

Як повідомляла УМ, у Криму знищено військову базу рф. Відповідальність за підпал взяв на себе партизанський рух «АТЕШ», який діє на окупованому півострові.