У Лимані затримано колаборанта за перенаправлення електроенергії окупантам

14:11, 09.12.2022
У Лимані затримано колаборанта за перенаправлення електроенергії окупантам

Колаборант, який забезпечував електропостачання окупантів, затриманий працівниками СБУ

Служба безпеки України затримала колаборанта-енергетика, який викрадав українське світло та перенаправляв його окупаційній "адміністрації", військовим базам та складам із зброєю РФ, відключивши від електропостачання райцентр на Донеччині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

 

За інформацією слідства, під час тимчасової окупації житель деокупованого Лимана підтримував росіян, за що його призначили керівником «РЕС Краснолиманського району», що підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики", створеному бойовиками Донеччини. 

 

На цій посаді чоловік "від’єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Він також співпрацював з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки, щоб провести технічні заходи та набрати "штат".

 

Таким чином російським окупантам вдалося забезпечити електропостачання до своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами. Після звільнення Лимана чоловік намагався втекти з міста, однак його затримали співробітники СБУ.

 

Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

 

Як повідомляла УМ правоохоронці затримали в Києві юдепутатку  та ексголову Куп’янської РДА, яка допомогла росіянам з "референдумом" на Харківщині, а після деокупації – намагалася втекти до Євросоюзу в якості біженки.