Росіяни викрали трьох працівників Запорізької АЕС – Енергоатом

12:59, 09.12.2022
Росіяни викрали трьох працівників Запорізької АЕС – Енергоатом

Російські окупанти постійно тероризують персонал ЗАЕС.

Росіяни 8 грудня викрали ще трьох працівників Запорізької атомної електростанції.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба компанії у Телеграмі.

 

"Вчора, 8 грудня 2022 року, російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, та у присутності інших працівників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова.

 

Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

 

Крім того, загарбники затримали та «кинули на підвал» начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку.

 

 В Енергоатомі вважають, що такими діями росіяни намагаються домогтися лояльності до себе від персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує росатом, та відзвітувати путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій росії.

 

"Вчергове звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль та провести всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів", - наголосили в Енергоатомі.

 

Нагададаємо, що Запорізьку АЕС із 4 березня захопили російські військові. Відтоді росіяни розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому Збройні сили України.

 

Росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Окрім того, за даними Енергоатому, росіяни розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

 

Як повідомляла УМ, рф незаконно будує на території ЗАЕС: Україна просить втрутитися МАГАТЕ.