На Луганщині точаться відчайдушні бої за кожні 100 метрів

12:21, 03.12.2022
На Луганщині точаться відчайдушні бої за кожні 100 метрів

ЗСУ вдалось частково прорвати оборону армії рф в районі Кремінної на Луганщині

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що біля Сватового і Кремінної важкі бої йдуть практично за кожен метр землі, оскільки російські окупанти мали час підготувати оборону.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телеканалу Freeдом.

 

За його словами, росіяни звезли до регіону тисячі мобілізованих, сподіваючись утримати окуповані території. 

 

«Окупанти усіма зусиллями намагаються стримати українську армію, втім, розуміють, що це не вдасться. Тому будують другу лінію оборони біля Старобільська. У Білогорівці наші військові тримають оборону. Село повністю знищене росіянами»,- наголосив Гайдай. 

 

Також він зазначив, що російські війська обстрілюють ракетами С-300 деокуповані населені пункти Луганської області. Гайдай також зазначив, що у напрямку Сватового та Кремінної Збройні сили України «потихеньку продавлюють захист російських окупаційних військ».

 

«В принципі, повільно, але впевнено видавлюють їх подалі. При чому там реально бої йдуть у кожні 100 метрів», — додав глава ОВА.

 

Він розповів, що серйозних проривів у регіоні із захопленням населених пунктів немає і просування дається українським силам важко. 

 

За словами керівника ОВА, у районі Старобільська перебувають найбільш боєздатні російські підрозділи. Зокрема, десантники яких перекинули з Херсонського напрямку.

 

 

Як повідомляла УМ, росія переміщує в Луганську область залишки своїх десантників з Херсонського напрямку.