Керівників обленерго каратимуть за нераціональне відключення електроенергії – Міненергетики

15:51, 02.12.2022
Керівників обленерго каратимуть за нераціональне відключення електроенергії – Міненергетики

Міністр енергетики Герман Галущенко проводить нараду щодо справедливої і рівномірної черговості розподілу використання доступної потужності та електроенергії між споживачами під час застосування заходів із примусового обмеження споживання електр (Фото: Фейсбук Міністерство енергетики України)

Керівники обленерго нестимуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії.

 

Як інформує УМ, про це 2 грудня повідомили у Міністерстві енергетики в Фейсбуці.

 

Голова відомства Герман Галущенко зазначив, що минулого тижня кількість скарг щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі. Найбільше скарг надходить з Києва, Київської області, Полтави і Львова. За словами міністра, таке невдоволення обґрунтоване.

 

«При відключенні електроенергії обленерго має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», — зазначив він.

 

29 листопада премʼєр-міністр Денис Шмигаль наказав зрівняти графіки відключень, щоб не було критичної різниці між споживачами.

 

2 грудня у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що Київ збільшив ліміт на споживання електроенергії — столиця поступово наближається до планових відключень.

 

Як повідомляла УМ, під час планових та аварійних вимкнень електроенергії українцям варто відповідально споживати мобільний інтернет.