Українська делегація проігнорує засідання ПА ОБСЄ у Відні за участі росіян

12:06, 02.12.2022
Українська делегація проігнорує засідання ПА ОБСЄ у Відні за участі росіян

Україна бойкотуватиме роботу в ПА ОБСЄ і не з´явиться на засідання, якщо російська делегація не буде відсторонена

Народна депутатка України, членкиня української делегації у ПА ОБСЄ Євгенія Кравчук заявила, що українська делегація не з’явиться на засідання Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ), що відбудеться у Відні (Австрія) у лютому 2023 року, якщо на ньому буде присутня делегація з росії.

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила в ефірі телеканалу FREEDOM.

 

«Якщо не можуть усунути делегацію, яку очолює Петро Толстой, який відкрито каже, що потрібно вбивати українців,.. що України як країни не існує, то, вибачте, українська делегація не буде присутня на засіданні, яке буде у Відні в лютому»,— підтвердила Кравчук.

 

Вона зазначила, що Австрія, яка прийматиме ПА ОБСЄ, навряд чи піде шляхом Польщі, яка не пустила російські делегації.

 

«Я нагадаю, що Австрія є країною, яка прийматиме це засідання, нейтральною країною, як вони себе називають. І вони видадуть візи росіянам, і росіяни приїдуть до Відня. Тому ми вже працюємо з різними країнами: країнами Балтії, країнами, такими як Канада, як Великобританія, іншими, щоб бойкотувати засідання, якщо в цьому засіданні братиме участь Росія та російська парламентська делегація»,— коментує членкиня української делегації в ПА ОБСЄ.

 

Вона наголосила, що таке рішення делегації України є абсолютно адекватним ситуації.

 

«Ми як делегація відкриті до діалогу, і ми себе абсолютно адекватно поводимо. Але ми в одному човні із вбивцями та військовими злочинцями бути не хочемо»,— заявила Євгенія Кравчук.

 

Як повідомляла УМ, у польському місті Лодзь засідання Ради міністрів ОБСЄ 1 та 2 грудня вперше відбудеться без участі представника росії.