Російські «мобіки» намагаються уникати участі у боєзіткненнях із ЗСУ – Маляр

13:27, 01.12.2022
Російські «мобіки» намагаються уникати участі у боєзіткненнях із ЗСУ – Маляр

Якщо у людини у військовому квитку стоїть відмітка ВОС 124259 (водій БТР) або 101627 (кулеметник), з великою ймовірністю російське командування визнає, що такому бійцю не потрібна додаткова підготовка - ні техніка, ні озброєння за ті роки, що він пер

Особовий склад щойно мобілізований російських військ не виявляє бажання брати безпосередню участь у бойових діях.

 

Як інформує УМ, про це 1 грудня на брифінгу заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

 

«У перших же боях з’ясувалося, що пріоритетом для прибулих є бажання уникнути участі в бойових діях. Через низький рівень їхньої підготовки збільшуються втрати особового складу, зокрема військовослужбовців з бойовим досвідом, що призводить до масового невдоволення у підрозділах російських окупаційних військ», – зазначила Маляр.

 

Разом із тим, за її словами, прибуття значної кількості нещодавно мобілізованих російських військовослужбовців призводить до значного погіршення суспільно-політичної обстановки на захоплених територіях.

 

«Більшість з прибулих окупантів, перебуваючи у громадських місцях та ринках, де вони скуповують продукти харчування, напої, теплий одяг, у стосунках з місцевим населенням поводяться зухвало, проявляють грубість та провокують сутички», – сказала Маляр.

 

Зауважимо, що Збройні сили України з 24 лютого по 1 грудня ліквідували близько 89 тисяч 440 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 560 осіб.

 

Як повідомляла УМ, під Мелітополем вибухнув клуб з новоприбулими мобіками з рф.