З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій - Міноборони

09:55, 30.11.2022
З 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій - Міноборони

За 9 місяців активної фази війни у нас нараховуються сотні тисяч учасників бойових дій.

Статус учасника бойових дій у боротьбі з повномасштабним вторгненням рф в Україні почнуть оформлювати з 1 грудня. Цей процес контролюватимуть, щоб не допустити появи несправжніх ветеранів війни.

 

Як інформує УМ, про це в Телеграм повідомило Міністерство оборони України.

 

Міністр оборони Олексій Резніков розповів, що Міноборони закінчило підготовку відповідної нормативно-правової бази. Він сказав:

 

«За дев'ять місяців повномасштабної війни в Україні з'явилися сотні тисяч людей, які мають право на здобуття цього статусу. Обробка такого масиву даних вимагатиме часу, але нікого не забудуть і не втратять. Не треба хвилюватись. Міністерство оборони відпрацює у синергії з іншими відомствами, перш за все, з нашими колегами з Міністерства ветеранів», - пояснив Резніков.

 

У структурі Міністерства оборони створять 18 комісій, які розглядатимуть матеріали про визнання учасниками бойових дій. Вони розпочнуть роботу орієнтовно з 1 грудня.

 

Як отримати статус УБД:

 

за зверненням командира частини, що централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців;

 

за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії;

 

з особистого звернення звільненого з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

 

Раніше у МВС підрахували, скільки цивільних об'єктів росіяни пошкодили з початку вторгнення. Від російських терористичних атак постраждали понад 700 об'єктів критичної інфраструктури України.

 

Як повідомляла УМ, в Міноборони прогнозують завершення війни до кінця весни.