НАТО посилює присутність від Балтійського до Чорного моря

16:01, 29.11.2022
НАТО посилює присутність від Балтійського до Чорного моря

Сили НАТО нарощують свої сили у акваторії Балтійського та Чорного моря

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Північно-Атлантичний  альянс посилює свою присутність від Балтійського до Чорного моря. Такою є відповідь НАТО на російську агресію в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом в Бухаресті, де сьогодні стартує саміт Альянсу.

 

«Сьогодні на нашій зустрічі ми обговорювали безпеку в Чорноморському регіоні, який має стратегічне значення для всього НАТО. І виклики, які створює незаконна війна Росії в Україні. У відповідь на агресію РФ НАТО посилює свою присутність від Балтійського до Чорного моря»,- заявив Столтенберг.

 

За його словами, НАТО створює нові бойові групи.

 

«Включаючи ту, яку очолює Франція тут, у Румунії. Винищувачі з Канади також допомагають зберегти ваше небо, а американські ракети Patriot посилюють ваш захист. Це надсилає чіткий сигнал про те, що НАТО тут і ми зробимо все необхідне, щоб захистити всіх членів Альянсу»,- підсумував Столтенберг.

 

Зазначимо, генсек НАТО сьогодні також заявив, що глава Кремля Володимир путін програє в Україні, тому країна-агресор намагається використовувати зиму як зброю.

 

Як повідомляла УМ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО в жодному разі не може допустити перемоги Путіна у війні з Україною, оскільки світу доведеться сплатити ще вищу ціну, тому що авторитарні лідери у різних країнах отримають "зелене світло" на застосування грубої сили.

 

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО планують оголосити про довгострокову підтримку України, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак. Очікується, що відповідна заява буде оголошена на зустрічі дипломатів у Бухаресті цього тижня.