Вшануймо пам’ять жертв Голодомору і віддамо належне хоробрості українського народу - Байден

14:39, 26.11.2022
Вшануймо пам’ять жертв Голодомору і віддамо належне хоробрості українського народу - Байден

Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден у річницю Голодомору заявив, що США в дев’яності роковини початку Голодомору 1932-33 років в Україні вшановують пам’ять загиблих цієї трагедії  і віддають належне стійкості та хоробрості українського народу. 

 

Як інформує Україна молода, протце йдеться в опублікованій на сайті Білого Дому заяві президента Джо Байдена.

 

«Ми вшановуємо всіх загиблих у цій безглуздій трагедії та віддаємо належне стійкості українського народу, який витримав спустошення і тиранію, щоб зрештою створити вільне та демократичне суспільство», - йдеться в заяві.

 

У Білому Домі зазначили, що режим йосипа сталіна нав’язав Україні жорстку та репресивну політику, створивши навмисний голод у 1932-33 роках, унаслідок якого загинули мільйони невинних українських жінок, чоловіків і дітей.

 

«У листопаді виповнюються 90-ті роковини Голодомору - «голодної смерті». І незважаючи на те, що хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої агресії росії ми зупиняємося, щоб також вшанувати жертв минулих несправедливостей і жахів, заподіяних Україні», - сказав президент США.

 

«Цього місяця ми згадуємо жертв Голодомору. Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України. І ми вшановуємо хоробрий український народ, який продовжує мужньо протистояти нападу росії на його демократію», - наголошується в заяві Байдена.

 

Як повідомляла УМ, Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув з робочим візитом до Києва в суботу вранці та вшанував пам’ять жертв Голодомору покладанням квітів до пам’ятника.