У Михайлівці на Запоріжжі окупанти озвіріли через підрив складу боєприпасів

06:25, 26.11.2022
У Михайлівці на Запоріжжі окупанти озвіріли через підрив складу боєприпасів

Селище Михайлівка Василівського району. (Фото з відкритих джерел)

Російські окупанти масово беруть у заручники мешканців селища Михайлівка Василівського району Запорізької області.

 

Загарбників неабияк розлютило те, що у п’ятницю вранці було підірвано ворожий склад боєприпасів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

 

«Вранці (25 листопада – Ред.) було підірвано ворожий склад боєприпасів у селищі Михайлівка Запорізької області. Вороже озброєння детонувало протягом декількох годин.

 

Як результат, озвірілі окупанти влаштували облави: обшукували кожний будинок, забирали в полон «підозрілих» жителів», - написав міський голова.

 

За даними пана Федорова, в полон забрали не лише тих, у кого знайшли українську символіку, а навіть мешканців, у яких знаходили зелене вбрання, бо окупанти трактували його як військовий стиль.

 

Водночас, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив у ніч на суботу, що в місті вибухнув автомобіль з росіянами, внаслідок чого загинув співробітник окупаційної "адміністрації".

 

Зокрема, 24 листопада на дорозі біля вул. Громової 63 в районі окупаційної адміністрації Маріуполя вибухнув автомобіль ВАЗ білого кольору, перефарбований у болотний камуфляж. За кермом перебував військовий чиновник – росіянин з-поміж новоприбулих.

 

Водій не вижив, а ще двоє росіян, які перебували в автомобілі, отримали поранення.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні розпочався флешмоб «Жовта стрічка», щоб підтримати українців на окупованих територіях. Саме ця стрічка є символом опору російській окупації.