рф має досвідчених військових та більшість з них уже мертві – Міноборони Британії

10:23, 25.11.2022
рф має досвідчених військових та більшість з них уже мертві – Міноборони Британії

Для росії її громадяни - ніщо, тож і військових, що досвідчених, що ні - вони не задумуючись пачками кидає на убій в Україну. (Фото: Illustration by Thomas Levinson/The Daily Beast/Getty)

Бен Воллес, міністр оборони Британії закликав українські війська зберігати темп і продовжувати стрімкі атаки на окупантів упродовж зими.

 

Як інформує УМ, про це повідомила The Daily Beast.

 

За словами Воллеса, наразі Сили оборони України мають 300 тисяч одиниць зимового спорядження від міжнародної спільноти.

 

«З огляду на перевагу, яка є в українців у навчанні та в якості їхнього особового складу, порівняно з деморалізованими, погано навченими та екіпірованими росіянами, в інтересах України було б зберегти протягом зими набраний темп», — сказав Воллес.

 

За його словами, ворог зараз погано укомплектований і цим треба скористатися.

 

«Нещодавно росіяни розгорнули частину без їжі, шкарпеток і з невеликою кількістю зброї. Це катастрофа для людини, яка йде в поля... Масштаби у росіян є, але вони — не дуже. Ну, більшість з тих, хто був хорошим військовослужбовцем — мертві. Тільки нація, яка не дбає про власний народ, може відправити сто тисяч своїх людей на смерть, поранення або дезертирство», — зазначив він.

 

Напередодні стало відомо, що Велика Британія передає Україні ракети Brimstone 2 для далекобійного знищення бронетехніки. Вони мають вдвічі більшу дальність, ніж такі ракети першого покоління, які Україні почали надсилати раніше.

 

Як повідомляла УМ, до Києва вперше прибув очільник МЗС Британії – анонсував «зимову допомогу».