Українські захисники знищили військових іранських інструкторів у Криму

22:11, 24.11.2022
Українські захисники знищили військових іранських інструкторів у Криму

Інші іранські військові, які прийдуть в Україну з метою руйнування нашої нації, стануть наступною мішенню— Данілов

Секретар РНБО Олексій Данилов підтвердив, що українські військовослужбовці знищили іранських інструкторів, які прибули до тимчасово окупованого Криму, щоб допомагати росіянам з експлуатацією дронів-камікадзе, що поставляються Тегераном.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв'ю британському виданню The Guardian. 

 

Він заявив, що іранських військових інструкторів було знищено в Криму і попередив, що будь-яких інших іранців на окупованій території України, які підтримують вторгнення росії, чекає та сама доля.

 

За словами секретаря РНБО, іранці перебували в Криму, щоб допомагати росіянам пілотувати дрони Shahed-136, які постачав Тагеран, але не озвучив кількість убитих.

 

«Вони були на нашій території. Ми їх сюди не запрошували, і якщо вони співпрацюють із терористами та беруть участь у знищенні нашого народу, ми повинні їх убити» ,– заявив Данилов.

 

Він зазначив, що іранці продовжують переконувати, що вони нібито не постачають зброю Росії і Україні для цього потрібне підтвердження.

 

«У нас є це підтвердження на сьогоднішній день? Ні. Ми розуміємо, що ці штуки не літають, поки [люди] не навчаться ними управляти, а у росіян не вистачає мізків, щоб самим у цьому розібратися... У сучасному світі нічого не приховаєш. Це лише питання часу, коли це буде оприлюднено» ,– заявив Данилов.

 

Поки що питання залишається відкритим, чи постачав Іран балістичні ракети до росії, зазначив секретар РНБО.

 

Як повідомляла УМ, розвідка США заявила, що Іран постачає в росію дрони у обмін отримати допомогу в створенні ядерної зброї.

 

Іран вперше визнав, що постачав Москві дрони -камікадзе, якими росія обстрілює українські міста,  але заявив, що вони були відправлені до вторгнення в Україну.