Канада випустила державні облігації на €360 млн: кошти підуть на підтримку України

10:03, 22.11.2022
Канада випустила державні облігації на €360 млн: кошти підуть на підтримку України

Україна отримає від Канади кошти від продажу облігацій, щоб впродовж зими можна було підтримувати українців

Уряд Канади випустив державні облігації на 500 мільйонів канадських доларів (приблизно 360 мільйонів євро). Кошти від продажу спрямують на підтримку України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті уряду Канади.

 

Гроші використають для того, щоб допомогти українському уряду впродовж зими надавати українцям основні послуги, зокрема, виплачувати пенсії, закупити паливо та відновлювати енергетичну інфраструктуру.

 

«Уряд Канади співпрацює з фінансовими установами-учасниками, щоб запропонувати зацікавленим канадцям можливість придбати державні облігації України номіналом $100. Канадці, зацікавлені в придбанні цієї облігації, повинні зв’язатися зі своїм інвестиційним радником або фінансовою установою, починаючи відсьогодні і до 29 листопада 2022 року», – йдеться в повідомленні.

 

Канадці, які придбають українські суверенні облігації, фактично придбаватимуть звичайні п’ятирічні облігації уряду Канади за приблизно поточною ставкою прибутку 3,3%, залежно від ринкових умов на момент випуску.

 

Після закінчення продажу Канада перерахує отриману суму Україні через Міжнародний валютний фонд.

 

Допомога Канади:

 

З лютого 2022 року Канада надала Україні понад 600 млн доларів військової підтримки, зокрема бронетехніку, артилерію, боєприпаси, безпілотники та зимовий одяг. Канада долучилася до програми Interflex із навчання українських військових у Великій Британії.

 

А 17 червня від Канади до держбюджету України вже надійшов 1 млрд канадських доларів кредиту на пільгових умовах. У липні стало відомо, що країна надасть Україні додаткові 450 млн канадських доларів у межах кредитного договору. Також країна на рік скасувала всі мита на українські товари.

 

Крім того, з моменту повномасштабного вторгнення росії Канада запровадила санкції проти понад 1400 фізичних та юридичних осіб рф.

 

Як повідомляла УМ, Канада пообіцяла підтримуватиме украінців в короткостроковій і довгостроковій перспективі та оголосила про новий пакет допомоги для України на 34 млн доларів  та навчальну місію для ЗСУ.

 

Також для тренування українських військовослужбовців у межах програми UNIFIER до Польщі було відправлено майже 4 десятків канадських військових інженерів.