Інсценували здачу в полон: на Луганщині росіяни відкрили вогонь на ураження по ЗСУ

15:41, 20.11.2022
Інсценували здачу в полон: на Луганщині росіяни відкрили вогонь на ураження по ЗСУ

Підлості рашистів немає меж.

Російські військовослужбовці в Луганській області нсценували здачу в полон та вчинили воєнний злочин — відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України.

 

Як інформує УМ, про це 20 листопада Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграмі.

 

“З окремих шматків відео про інцидент з російськими військовими на Луганщині можна зробити висновок, що скориставшись інсценуванням здачі в полон, росіяни вчинили воєнний злочин — відкрили вогонь на ураження військових Збройних сил України”, - написав Лубінець.

 

Він зауважив, що в такому випадку особи з-поміж російських військовослужбовців не можуть вважатися військовополоненими, а є такими, що ведуть бій і вчиняють віроломство.

 

“Вогонь у відповідь не є воєнним злочином. Навпаки, ті, хто хочуть скористатися захистом міжнародного права для вбивства — повинні бути покараними”, - заявив омбудсмен.

 

За його словами, єдиною причиною загибелі російських військовослужбовців на території Україні є злочинна політика російської федерації, яка розпочала необґрунтовану геноцидну війну проти українського народу.

 

На думку омбудсмена, не дивно, що такі “вкиди” зі звинуваченнями відбуваються на фоні звільнення Херсону і викриття тисяч нових фактів воєнних злочинів Кремля

 

“Перемикнути увагу не вдасться. Вбивці залишаються вбивцями, а воєнних злочинців очікує трибунал”, - заявив Лубінець.

 

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що у Херсонській області людей росіяни катували більш жорсткими методами, ніж у Київській, Харківській і Чернігівській областях. Була окрема камера, де тримали підлітків.

 

Як повідомляла УМ, їх звичаї: у рф показали, як стратили кувалдою зека за здачу в полон ЗСУ.