Україна вийшла зі складу членів Міжнародного центру наукової та технічної інформації

11:17, 20.11.2022
Україна вийшла зі складу членів Міжнародного центру наукової та технічної інформації

Україна не хоче співпрацювати з рф в жодній із галузей. (Фото: сайт Міносвіти)

Зі складу членів Міжнародного центру наукової та технічної інформації – Україна вийшла, Кабмін ухвалив рішення про вихід з Угоди про заснування МЦНТІ 18 листопада.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Міністерство освіти і науки на своєму сайті.

 

Причиною послугувало "неприйнятність співпраці з росією у науково-технічній сфері", адже рф – країна-агресор.

 

"Угоду розроблено з урахуванням рішення Ради Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН) від 8 березня 2022 року щодо неприйнятності співпраці з країною-агресором у науково-технічній сфері", – підкреслили у МОН. 

 

Міжнародний центр наукової та технічної інформації функціонує від 27 лютого 1969 року. Його засновниками є 22 держави, а штаб-квартира центру розташована у Москві та має статус дипломатичної місії.

 

МЦНТІ внесено до реєстру ООН як самостійну міжнародну організацію.

 

Водночас Україна стала членом організації 18 червня 1993-го року. Функції організації, які забезпечувала участь нашої країни у діяльності центру, було покладено на Український інститут науково-технічної та економічної інформації.

 

Зазначимо, Міжнародний центр наукової та технічної інформації здійснює організацію досліджень та розробок у сфері нових інформаційних технологій, а також налагодження та забезпечення доступу до світових інформаційних систем та мереж передачі даних.

 

Дещо раніше українська Комісія з журналістської етики вийшла з Альянсу незалежних пресрад Європи через росію.

 

Як повідомляла УМ, Новітні Геббельси: на окупованій Харківщині «визволителі» переводили освіту на стандарти країни-агресора.