Потяг до Перемоги: у Херсоні зустріли перших пасажирів залізниці після звільнення, фото

14:52, 19.11.2022
Потяг до Перемоги: у Херсоні зустріли перших пасажирів залізниці після звільнення, фото

У Херсоні люди зустрічали «Потяг до перемоги» з прапорами, піснями

Перший з початку повномасштабної війни потяг прибув з Києва до звільненого від загарбників Херсона. Він відправився 18 листопада зі столиці о 22:14. У вагонах 200 пасажирів, які придбали квитки «До перемоги».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Укрзалізниця Фейсбуці.

 

«Залізничники в максимально стислі терміни відновили пошкоджену інфраструктуру, повернули до життя вокзал Херсона й нарешті підняли над ним український прапор»,— йдеться у повідомленні. 

 

Залізничники повідомили, що на відправлення першого рейсу до Херсона завітала делегація Європейської комісії на чолі з її виконавчим віцепрезидентом Valdis Dombrovskis. 

 

 

Першому херсонському рейсу передувало виконання Олегом Скрипкою не менш символічної пісні «Рідне місто, місто Херсон» у холі Центрального залізничного вокзалу.

 

 

Хто не встиг на перший рейс,  можна придбати благодійний квиток на другий та третій рейси до Херсона або 5 інших, поки що окупованих міст. 

 

 

Першому херсонському рейсу передувало виконання Олегом Скрипкою не менш символічної пісні «Рідне місто, місто Херсон» у холі Центрального залізничного вокзалу.

 

Вагони "Потяга до Перемоги" розписали українські митці.Проєкт реалізували за спільної участі Укрзалізниці та UNITED 24.

 

На потязі до Херсона прибула віцепрем'єрміністерка Ірина Верещук.

 

На вокзалі потяг зустрічав Микола Сірьга та "Культурний десант".

 

Залізничне сполучення з Херсоном відновили за тиждень після звільнення.Потяг курсуватиме по парних числах, а повертатиметься назад – по непарних.

Поїзд прибув о 10-ій, на годину пізніше. 

 

Зустрічати потяг прийшло  близько ста людей. Це переважно херсонці або переселенці із Херсонської та Миколаївської областей, які навіть не чекали  родичів чи знайомих. 

 

Частина херсонців прийшли з дітьми прапорами. Співали пісні, плакали, обіймалися з артистами.

 

Спочатку заспівали гімн, потім нагороджували залізничників. А після концерт на платформі влаштували репер Ярмак та Коля Сєрга.

 

Увечері 18 листопада із Центрального залізничного вокзалу Києва у Херсон вирушив перший поїзд від моменту, коли місто було звільнене від російської окупації.

 

13 листопада "Укрзалізниця" анонсувала продаж благодійних квитків до деокупованого Херсона. 

 

Також можна оформити квитки на три перших рейси з Києва до п'ятьох міст, у тому числі до деокупованого Херсона, а також Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя. Рейси буде здійснювати легендарний "Потяг до перемоги", розписані вагони якого присвячені подвигам людей на тимчасово окупованих територіях.

 

Як повідомляла УМ, Укрзалізниця запустила «Потяг до перемоги», що присвячений героям, які мужньо чинили опір в українських тимчасово окупованих територіях. Потяг курсуватиме за маршрутом Київ— Ужгород.