У Херсоні слідчі ДБР знайшли списки зрадників

12:49, 19.11.2022
У Херсоні слідчі ДБР знайшли списки зрадників

У Херсоні знайшли список правоохоронців-колаборантів, які згодилися співпрацювати з ворогом

Співробітники Державного бюро розслідувань виявили «лігво» колаборантів та повний перелік зрадників, які несли службу у "поліції" Херсона.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

«Правоохоронці, які перейшли на бік ворога, тікали зі звільненого Херсона так швидко, що залишили у офісі неспростовні докази своєї державної зради. Виявлено "журнал принятия (сдачи) поста и проверки несения службы по охране здания Управления уголовного розыска ГУ МВД Херсонской области» х йдеться у повідомленні.

 

Окремо знайдено повні списки з адресами, телефонами, званнями, позивними колаборантів-поліціантів.

 

 

Позивні заслуговують окремої уваги. Зрадники обрали собі такі: "Дукалис, Кобра, Джокер, Килер, Купец, Мать, Вано".

 

За даними Бюро, "Вано" – це колишній співробітник ГУНП в Херсонській області, якому вже заочно повідомлено про підозру в державній зраді. Відомо, що він особисто, спільно з представниками окупаційної влади та військовими РФ, брав участь в обшуках у співробітників поліції та вилученні наявної у них вогнепальної зброї та боєприпасів.

 

За прагнення до служби він отримав звання "майора" та посаду заступника начальника відділу управління. Йому навіть видали грамоту з російським "двоголовим орлом" за високі результати роботи. Ця нагорода була присвячена до 104-ої річниці створення карного розшуку РФ.

 

У ДБР зазначають, що готують заочне повідомлення про підозру у державній зраді всім фігурантам.

 

Санкції статі передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області, який вивозив до рф українське зерно.