У Фінляндії конфіскували три приватні російські літаки

14:17, 18.11.2022
У Фінляндії конфіскували три приватні російські літаки

Літаки, що належать російському бізнесменові Сергію Грищенку, який перебуває під санкціями, конфісковані фінською владою

Фінська влада конфіскувала три приватних літаки, що належать росіянам. Управління зі стягнення боргів Фінляндії має підозру, що вони належать або використовуються особами, які перебувають під санкціями.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Yle.

 

Ці літаки, за даними ЗМІ, належать російському бізнесмену Сергію Грищенку, експлуатує фінська компанія Polar Aviation Оу.

 

Згідно з даними журналістів, підозри можуть ґрунтуватися на зв'язках Polar Aviation з олігархом Геннадієм Тимченком, який внесений до санкційних списків ЄС і США.

 

Polar Aviation заперечує зв'язки з Тимченком, який є громадянином Фінляндії та росії.

 

Компанія відмовилася надати фінській владі списки пасажирів за 2021-2022 роки. У рішенні Управління зі стягнення боргів йдеться, що на перше прохання фінської влади компанія відповіла відмовою, після повторного прохання надала неповні списки.

 

Три конфіскованих літаки було внесено до реєстру повітряних суден у Фінляндії в серпні 2021 року. Відтоді літаки здійснили сотні польотів - до Відня, Гамбурга, Марокко, Італії та Дубая.

 

Загалом із лютого 2022 року Управлінням зі стягнення боргів здійснено 187 санкційних вилучень і тимчасових заходів на суму майже 200 мільйонів євро.

 

Як відомо, у Німеччині конфіскували частину меблів і витвори мистецтва із заарештованої яхти "Дільбар", яка належить російському олігарху Алішеру Усманову.

 

Як повідомляла УМ, країни Європейського союзу схвалили восьмий пакет санкцій проти Росії у відповідь на анексію захоплених українських територій.