російські війська займають 20% території України - генерал Міллі

13:43, 17.11.2022
російські війська займають 20% території України - генерал Міллі

Генерал Міллі (праворуч) переконаний, що рф не досягне своїх цілей в Україні. (Фото з відкритих джерел)

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що російські війська окупували близько 20% території України, проте ЗСУ продовжують тиснути на ворога.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав на брифінгу після засідання Контактної групи щодо оборони України.

 

«Але наразі вони (російські війська) займають приблизно 20 відсотків України. Таким чином, вони займають ділянку землі довжиною близько 900 кілометрів і, можливо, близько 75 або 80 кілометрів у глибину. Тож це не маленький шматок землі», – зазначив він.

 

Він вважає, що ймовірність того, що росія досягне своїх стратегічних цілей – завоювати Україну, близька до нуля.

 

За словами Міллі, в Україну вторглися 170-180 тисяч  російських військових, вони зазнали «величезних втрат», але Росія провела мобілзацію, тому Москва все ще має значну російську бойову силу в Україні.
 


Водночас міністр оборони США Ллойд Остін переконаний, що українці продовжуватимуть тиснути на російські окупаційні сили.



«Я думаю, що українці продовжуватимуть на них тиснути. Українці знають, що дозволяти їм відпочивати і переозброюватися – це помилка. Це операційна помилка. І я не вірю, що вони припустяться такої помилки», – додав глава Пентагону.

 

Як повідомляла УМ, раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі заявив, що в Україні загинули або отримали поранення 100 000 російських солдатів.