Рамштайн: Остін обіцяє підтримку ЗСУ протягом зими

17:38, 16.11.2022
Рамштайн: Остін обіцяє підтримку ЗСУ протягом зими

США пообіцяли підтримку Україні, щоб українські бійці могли зосередити ініціативу в своїх руках на полі бою

Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що на тлі останніх масованих атак Росії по цивільній інфраструктурі України, Сполучені Штати продовжать підтримувати Київ впродовж зими, щоб допомогти "консолідувати досягнення" у війні.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив, відкриваючи сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", що відбувається в режимі онлайн в середу.

 

«Ми збираємося підтримувати наш імпульс протягом зими, щоб Україна могла продовжувати консолідувати досягнення та перехоплювати ініціативу на полі бою»,—сказав Остін, підкресливши успіхи української армії зі звільнення Херсона.

 

Глава Пентагону зауважив, що Україна потребує більше протиповітряної оборони, і заявив, що вже надані США системи протиповітряної оборони NASAMS мали 100% успіх в Україні із перехоплення російських ракет.

 

Остін сказав, що Сполучені Штати працюватимуть із Польщею, щоб зібрати більше інформації щодо падіння ракети на тлі масованого обстрілу Росією території України. 

 

Як припускають, у Польщі, впала українська ракета ППО, яка перехоплювала російську. Остін не назвав відповідальних за інцидент.

 

Очільник Пентагону також сказав, що під час зустрічі союзників обговорюватимуть подальші навчання українських військових.

 

Як повідомляла УМ, Глава Пентагону Ллойд Остін проведе чергову (вже сьому) зустріч міністрів оборони Контактної групи з питань оборони України на наступному тижні. Сьома зустріч так званого формату «Рамштайн» відбудеться у режимі  відеоконференції.