Санкції й маса поранених на фронті спричинили в росії дефіцит ліків – ГУР

17:51, 13.11.2022
Санкції й маса поранених на фронті спричинили в росії дефіцит ліків – ГУР

росіяни на своїй шкурі з кожним днем починають відчувати наслідки нападу на Україну.

У росії стало катастрофічно не вистачати життєво необхідних для пацієнтів препаратів через економічні санкції, які США та європейські країни ввели проти країни, як відповідь на агресію в Україні,

 

Як інформує УМ, про це 13 листопада повідомили у Головному управлінні розвідки на своєму сайті.

 

За інформацією, яку мають українські розвідники, запас необхідних медпрепаратів у РФ за вісім місяців війни з Україною став суттєво обмеженим. На препарати, що залишилися у продажу, зросли ціни.

 

У зв'язку із цим у лікарнях РФ хірурги вже почали переносити планові операції на невизначений термін. Допомогу лікарі зараз надають лише в екстрених випадках, які загрожують життю хворого.

 

Крім того, МОЗ рф видав указ про створення недоторканного запасу ліків на чотири місяці. У профільному міністерстві не відкидають можливості, що через посилення санкцій імпорт медикаментів до росії може повністю припинитися.

 

За словами розвідників, це пов'язано з тим, що росія практично не виготовляє сучасні лікарські препарати. У більшості випадків у країні лише розфасовують закуплені в інших країнах ліки. Ще одна причина — збільшення витрати ліків та препаратів через великі військові втрати російської армії в Україні.

 

Раніше ми писали про те, що в окупованому ЗС рф Бердянську зникли ліки. Постачання ліків у місто практично припинилося, медикаменти передають автобусами з підконтрольних владі регіонів України, чекати доводиться цілодобово — при тому, що не всі аптеки працюють щодня.

 

Додамо, що в росії зникли з продажу препарати "Прогінова", "Естрожель", "Дивігель". Медичні чиновники пропонують лікарям шукати аналоги, але їх у рф не виробляють.

 

Як повідомляла УМ, дізнаючись про кількість загиблих, російські добровольці відмовляються воювати на території України, пораненим окупантам призупинили виплати