«Місто військової слави»: загарбники звернулися до Держдуми з проханням щодо Маріуполя

09:33, 13.11.2022
«Місто військової слави»: загарбники звернулися до Держдуми з проханням щодо Маріуполя

Окупований Маріуполь з висоти пташиного польоту.

Так званий парламент «ДНР» звернувся до російської Держдуми з проханням надати Маріуполю статус «міста військової слави». І це попри те, що окупаційні війська рф вщент розгромили Маріуполь і вбили десятки тисяч жителів міста, а самі понесли колосальні втрати власного війська під час штурму населеного пункту.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телемарафону 13 листопада повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

 

За словами чиновника, заявлені раніше цифри щодо втрат росіян у Маріуполі не є коректними. Їх спростовують самі окупанти. За їхніми словами, в боях за місто загинуло від 10 до 20 тисяч ворожого війська. Тому "військова слава" у росіян тут є доволі сумнівною.

 

"Ми вчора провідували захисників Маріуполя. Вони розповідали, що в росіян було набагато більше втрат, ніж 10 тисяч. Навіть самі окупанти, коли наші перебували в полоні, говорили, що під час штурму Маріуполя втратили до 20 тисяч осіб. Ось така вона російська слава - закидати трупами місто", - заявив Андрющенко.

 

Радник міського голови висловив упевненість у тому, що Маріуполь буде визволено від загарбників і пообіцяв очистити його від будь-яких згадок про РФ чи СРСР.

 

Як повідомляла УМ, придбаний поляками Bayraktar для України назвали «Маріком» на честь Маріуполя.