Збройні сили просувають лінію фронту на Кінбурнській косі

17:52, 12.11.2022
Збройні сили просувають лінію фронту на Кінбурнській косі

Кінбурнський півострів залишається єдиною, ще не звільненою територією в Миколаївській області.

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, що українські військові просувають ворога на Кінбурнській косі, що в Миколаївській області. Наразі мета ЗСУ – звільнення всієї Миколаївщини.

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила в ефірі телемарафону.

 

Гуменюк зазначила, що наразі на цій ділянці фронту триває бойова робота.

 

«Там залишається ворог... Ми продовжуємо просувати ворога. Наразі триває бойова робота, і якщо ми поставили за мету звільнити всю Миколаївську область, то вона буде звільнена», – заявила вона.

 

Раніше на бої за Кінбурнську косу натякнув й голова Миколаївської  ОВА Віталій Кім.

 

11 листопада стало відомо, що ЗСУ звільнили від окупантів усю Миколаївську область, крім Кінбурнської коси. Тоді Віталій Кім уточнив, що водовід із Дніпра також під нашим контролем, але його треба ще розмінувати.

 

Нагадаємо, 11 листопада Міноборони України повідомило про звільнення Херсона від окупантів. Збройні сили України зайшли в Херсон. Шляхи відступу російських окупантів перебувають під вогневим контролем української армії.

 

Від російських окупантів на півдні України вже звільнено понад 3 тис. кв. км території.

 

Збройні сили України продовжують роботу зі звільнення населених пунктів у Херсонській області, а також забирають техніку росіян та беруть у полон загарбників.

 

Як повідомляла УМ, вчора, в ніч проти 11 листопада російська армія обстріляла Миколаїв. Унаслідок влучення у п'ятиповерховий житловий будинок сталося руйнування з 5 по 1 поверх.Кількість жертв ракетної атаки зросла до шести, поранених - до трьох.