На півночі прикордонники зводять стіну на кордоні з білоруссю, фото

17:30, 11.11.2022
На півночі прикордонники зводять стіну на кордоні з білоруссю, фото

Стіна, яку військові та прикордонники зводять на кордоні із Білоруссю. (Фото: Telegram/Кирило Тимошенко)

На кордоні з білоруссю Україна будує захисні споруди для захисту в разі повторного наступу з її території.

 

Як інформує УМ, про це 11 листопада повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Телеграм.

 

«Зараз на Півдні наші люди зустрічають наших військових, а на Півночі кипить інша робота – тут зводять стіну на кордоні з Білоруссю», - сказано, зокрема, в його повідомлені.

 

 

У Волинській області такі споруди складаються з рову, насипу та залізобетонного паркану з колючим дротом. «Таким чином вже облаштовано близько 3 км кордону, роботи тривають. Це ще не все, але подробиць розкривати не будемо», — повідомив він.

 

За словами Тимошенка, також роботи ведуться і в Рівненській, і в Житомирській областях. Зводять фортифікаційні споруди та облаштовують кордон також і в регіонах, які межують з територією росії.

 

«Наші прикордонники 24/7 відстежують ситуацію, мають все необхідне обладнання для того, щоб побачити ворога далеко в тилу», — зазначив він.

 

У Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що в разі повторного наступу з білорусі на ворога чекають масовані обстріли.

 

 

Росія вже перекинула до білорусі «кадировців», а також носії ракет «Кинджал», які розмістили на авіабазі в Мачулищах.

 

У Генштабі ЗСУ вважають, що ризики нового наступу на Україну з білорусі зростають, але головною ціллю буде не Київ. Наразі ворог перекидає до білорусі підрозділи 1 танкової армії, насамперед 2 мотострілецької дивізії, разом із технікою і мобілізованими. Їх розміщують на основних військових полігонах білорусі.

 

Ознак формування наступальних угруповань наразі немає. У Генштабі заявляли, що на формування ударного угруповання для нападу на Україну з білорусі необхідно щонайменше 2—3 місяці.

 

Як повідомляла УМ, в білорусі в російських «мобіків» спалах захворювань і конфлікти з місцевими армійцями.