Зеленський повідомив співвідношення втрат росії та України

15:14, 10.11.2022
Зеленський повідомив співвідношення втрат росії та України

Співвідношення загиблих військовослужбовців росії й української армії — 1:10—Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що на війні в Україні за його оцінками російська армія зазнала втрат вдесятеро більше, ніж українські захисники.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав в інтерв’ю CNN.

 

Зеленський зазначив, що попри те, що він не може назвати точних цифр, між втратами, що зазнали дві країни, є дуже суттєва різниця.

 

Він також додав, що небажання України використовувати людей як гарматне м’ясо є ще однією причиною того, що вона не зазнала стількох жертв, як Росія.

 

«Щоразу, коли ми просимо у наших партнерів артилерію чи бронетехніку, йдеться не просто про озброєння, а насамперед про захист наших військових», – зазначив президент.

 

Український лідер зазначив, що артилерія, надана Україні США та Європою, змогла допомогти зломити російський військовий наступ.

 

«Ми їх зупинили, ми деокупували більшу частину нашої території. І цьому справді допомогла артилерія та нові технології»,– наголосив Зеленський.

 

За його словами, нещодавня оцінка Пентагону про те, що Росія втратила 50% своїх танків у війні проти України, більш-менш відповідає дійсності.

 

Як повідомляла УМ, втрати російської армії настільки великі, що  із поля бою масово не забирають тіла своїх загиблих військовослужбовців.