Британія заявила про замороження російських активівів на мільярди фунтів – Reuters

12:57, 10.11.2022
Британія заявила про замороження російських активівів на мільярди фунтів – Reuters

Директор політичного відділу номер 10 Ендрю Гріффіт (Фото: REUTERS/Henry Nicholls/Files)

Про замороження активів на загальну суму 18 мільярдів фунтів стерлінгів (20,5 мільярда доларів), якими володіють російські олігархи та інші фізичні та юридичні особи, щодо яких накладено санкції за вторгнення росії в Україну заявив британський уряд.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Reuters.

 

За інформацією Управління з виконання фінансових санкцій росія обійшла Лівію та Іран і стала країною з найбільшою кількістю санкцій у Великобританії. Заморожені російські активи на 6 мільярдів фунтів стерлінгів перевищують суму, зазначену в усіх інших британських режимах санкцій.

 

"Ми запровадили найсуворіші санкції проти росії, і це руйнує її військову машину. Наше послання чітке: ми не дозволимо Путіну досягти успіху в цій жорстокій війні".", - заявив молодший міністр фінансів Ендрю Гріффіт.

 

Британія наразі запровадила санкції проти понад 1200 осіб і понад 120 організацій у росії, включно з відомими бізнесменами, компаніями та відомими політиками.

 

Уряд почав вводити заборони на поїздки, заморожування активів та інші санкції 24 лютого, в день, коли москва ввела війська в Україну.

 

Як повідомляла УМ, у Великобританії пройшли вишкіл вже 20 тисяч українських військових.