Зеленський і путін братимуть участь у саміті G20

13:57, 08.11.2022
Зеленський і путін братимуть участь у саміті G20

Володимир Зеленський згодився взяти участь у саміті G-20 в Індонезії, навіть якщо там буде диктатор путін

Президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті лідерів G20, що відбудеться на Балі в Індонезії, однай найімовірніше йтиметься про онлайн-формат.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник президента Сергій Никифоров в коментарі «Суспільному».

 

«В якомусь форматі, звичайно, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20. Більше сказати не можу»,— зазначив речник.

 

Він уточнив, що президент точно братиме участь, найімовірніше, це буде онлайн-формат. Саміт "великої двадцятки" відбудеться 15-16 листопада в Індонезії. 

 

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що не братиме участі в саміті «Великої двадцятки» в Індонезії, якщо там буде президент росії володимир путін. Річ у тім, що Індонезія запросила  на осінній саміт «Великої двадцятки» президентів і росії, і України та відмовилася відкликати запрошення для путіна.

 

Російський диктатор путін також планує брати участь у саміті G20 в онлайн-форматі. 

 

Про це повідомляє видання Bloomberg.

 

Зазначається, що у путіна не дали чітку відповідь щодо його фізичної присутності, однако у крайньому випадку, російський диктатор вийде на зв'язок із учасниками саміту по відеозв'язку.

 

Президент Індонезії Джоко Відодо схильний вважати, що президент Росії Володимир Путін врешті не приїде на саміт лідерів G20 на Балі, що відбудеться наступного тижня і на який запросили також президента України Володимира Зеленського.

 

Раніше президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову   із президентом Індонезії Джоко Відодо і обговорив підготовку до саміту "Групи 20" (G20) на острові Балі.

 

Після повномасштабного російського вторгнення президент США Джо Байден заявив, що росію потрібно виключити з «Великої двадцятки». 

 

Це підтримав  прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. А міністерка фінансів США Джанет Єллен навіть казала, що її країна не братиме участь у зустрічах країн «Великої двадцятки», якщо там будуть росіяни.

 

Як повідомляла УМ, Україна відмовиться від участі у саміті G-20, який пройде 15-16 листопада в Індонезії, якщо на ньому буде присутній президент Росії Володимир Путін.