Чорна п'ятниця для рф: Небензя засудив у ООН російський неонацизм

10:58, 05.11.2022
Чорна п'ятниця для рф: Небензя засудив у ООН російський неонацизм

Україні вдалося повністю змінити баланс голосів за російську фальшивку та включити до неї нове потужне формулювання. (facebook.com/sergiy.grau)

Постійний представник росії при ООН василь небензя проголосував за видозмінену резолюцію про боротьбу з неонацизмом у світі.

 

Дана російська маніпулятивна резолюція була ухвалена з правками, в яких фактично засуджується агресія рф проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це «епічне» голосування, яке відбулося у п’ятницю ввечері, повідомив Постпред України при ООН Сергій Кислиця у соцмережах.

 

За його словами, з 2005 року росія ставить на голосування маніпулятивну резолюцію про боротьбу з неонацизмом у світі. Мовляв, хто ж таке не засудить?

 

Але текст завжди був сповнений очікувано-рашистських маніпуляцій. Тому Україна та США завжди голосували проти. Російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою "Україна та США не проти нацизму".

 

Цього року росіяни знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа. Але в резолюцію внесли поправку про те, що рф намагалася виправдати повномасштабне вторгнення в Україну знищенням неонацизму.

 

Втім, завдяки роботі МЗС України і Постійного представництва України при ООН вдалося не лише повністю змінити баланс голосів за цю фальшивку, але і включити до неї нове потужне формулювання.

 

«Нині догралася: у її резолюцію ми вставили поправку: "рф намагалася виправдати свою територіальну агресію проти України нібито знищенням неонацизму". Чорна п'ятниця рф в ООН», – заявив пан Кислиця.

 

 

І наголосив, що представник рф небензя проголосував в ООН за текст, який містить таке:

 

«Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну "неонацизм" з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму».

 

В перекладі з дипломатичної мови це означає – досить брехати, в маячню про "неонацизм в Україні" більше ніхто не вірить.

 

«А найсмішніше те, що росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст... із засудженням себе самої. І проголосувала», - наголошують українські дипломати.

 

Постпред України при ООН зазначив, що Україна зафіксувала це на найвищому рівні в ГА ООН. Як і той факт, що "абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік".

 

«…скільки російських ЗМІ напишуть про епічне голосування Нєбєнзі за текст з включеним засудженням Росії і згадкою про її територіальну агресію проти України?», – поцікавився Кислиця у Telegram.

 

Нагадаємо, що пропаганда рф постійно безпідставно звинувачує українців у "нацизмі", використовуючи фейкові звинувачення для виправдання широкомасштабного вторгнення на територію суверенної України.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Постійний представник росії при ООН Василь Небензя ганебно утік із зали засідання Ради Безпеки ООН, аргументуючи тим, що «не хоче чути виступу постпреда України Сергія Кислиці».