Війська рф використовують територію курської АЕС для зберігання ракетного озброєння – ГУР

11:59, 04.11.2022
Війська рф використовують територію курської АЕС для зберігання ракетного озброєння – ГУР

Курська АЕС. (Фото: сайт ГУР)

Територію Курської АЕС військові рф використовують для зберігання ракет. Розвідка вважає, що там можуть знаходитися іранські балістичні ракети.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомило на своєму сайті Головне управління розвідки.

 

Так, українська розвідка отримала інформацію про зберігання та обслуговування Росією ракет на території Курської АЕС і підприємств, що з нею пов'язані.

 

В районі селища Іваніно Курської області до підземних ангарів підприємства "Курськатоменергоремонт" ворог останні декілька тижнів звозив ракети до комплексів С-300. Крім того, до ангарів у кінці тижня прибули декілька цивільних вантажівок із іранськими номерами. Що перевозилося – невідомо.

 

Зазначені підземні ангари належать до об'єктів підвищеної небезпеки та наближені безпосередньо до Курської АЕС, що в місті Курчатов. Як заявляє ГУР, сховища можуть використовуватися Росією у військових цілях – розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БпЛА. Розвідка не виключає, що там можуть знаходитися й іранські балістичні ракети.

 

"Наведена інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій. В першу чергу – МАГАТЕ", – йдеться в повідомленні ГУР.

 

Додамо, що в Курській області росіяни облаштовують посилену лінію оборони та риють окопи.

 

Раніше ФСБ РФ звинуватила українських диверсантів у підриві кількох опор ліній електропередач, які йдуть від Курської атомної електростанції.

 

Як повідомляла УМ, розмови путіна про можливе застосування ядерної зброї в Україні дуже «небезпечні».